CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, March 26, 2011

ke mana nak pergi

assalamualaikum...

kalau hati sakit ke mana nak pergi???
kalau hati sedih ke mana nak pergi???
kalau hati kecewa ke mana nak pergi???

kalau aku yang mengharapkan aku di sini aku kena terima banyak benda yang sangat susah nak terima. tak kan aku nak pergi tempat yang aku tak nak pergi.

sesuatu yang sangat manis itu sangat pahit bila nak rasa manisnya.

bila perjalanan hidup makin panjang, makin panjang pelajaran yang pahit mengajar aku untuk merasai sesuatu yang dikatakan manis. semakin jauh kaki melangkah, semakin banyak aku perlu melangkah semua yang aku rasakan sangat susah tapi sebenarnya mengajar aku supaya menjadi seorang yang boleh hidup di atas kaki aku sendiri tanpa pertolongan orang lain. bila mana aku perlukan banyak kasih dan sayang, saat itulah banyak kasih dan sayang yang hilang. tanpa aku sedar betapa dahulu aku perlu bersyukur dengan semua yang aku punya tapi masa tak boleh diputar kembali. semua yang terjadi sudah tersurat. di saat aku sangat perlukan nasihat dan kata-kata daripada seorang yang sangat aku sayang, di saat inilah aku perlu pujuk diri aku bahawa tiada lagi kata-kata dan nasihat daripadanya.

semoga aku akan terus kuat walaupun tanpa semangat. walaupun sebelah sayap aku telah patah, namun aku perlu ingat aku masih punya satu lagi sayap yang sangat-sangat membantu aku untuk terus terbang dan terus melangkah.

sangat susah untuk aku terima semua yang berlaku walaupun masa sudah lama berlalu

0 ulasan: